Wednesday, December 24, 2008

saute de boeuf aux petits legumes (sauteed beef with vegetables)


Ingredients:
1 lb of lean beef cut into little cubes
1/2 of an onion
salt ,pepper
1/2 lb of green peas
1/2 lb of carrots
1table spoon of cooking oil
1/2 lb of potatoes cut in cubes


Put your meat into a pan with the oil and sautee it until the meat is brown (and smells so good ) ,add then your onions sliced . Cook until transparent .Add some water if it sticks .
add the salt ,the pepper the nadd your peas and carrots. let it simmer a little then add some water ,let it simmer for 15min the nat the end add your potatoes (as they cook faster) .
itis a ver ysimple recipe but so good .


Pour les francophones:
500 gr de boeuf coupes en des
1/2 oignon
sel ,poivre
1cas dhuile
250gr de petits pois
250gr de carottes
250gr (ou moins ) de pommes de terre

Dans une sauteuse mettre votre viande avec lhuile et laisser dorer ,puis ajouter vos oignons coupes en lanieres . laisser dorer jusquaceque les oignons prennent une jolie couleur (si ca colle ajouter une peu d`eau).
Ajouter alors vos legumes et couvrir avec un peu d`eau , laisser mijoter 15 a 20 min puis ajouter vos PDT ,laisser cuire jusqua ce que la sauce reduise .

cest un plat tres facile mais tres bon .

No comments:

Post a Comment