Friday, November 7, 2008

Fricasse de poulet a la Marie (chicken recipe)

6 chicken tighs
half of an onion
150 g of black olives
a small can of mushrooms
1/2 green pepper
3 cloves of garlic
1teaspoon of oil
salt
pepper
4 tomatos peeled



In a pan put the oil when it is hot add the chicken ,let the chicken roast for 5 min then add the onion ,when transparent add your pepper ,salt and pepper ,let it simmer then add the mushrooms and the olives if it sticks add some water .
Add the chopped garlic then the peeled tomatoes .
let it cook for 20-25minutes until the sauce is reduced . You could add to the sauce some thyme it would give it a nice flavour or a glass of white wine too .
you can serve it with fresh pasta (tagliatelle )


Pour les francophones
1 livre de poulet (jutilise les cuissses ou haut de cuisse)
5-6 tomates pelees
2 gousses d`ail
1/2 oignon hache
100 gr d`olives noires
200gr de champignons de Paris
1/2 poivron vert coupe en lanieres
1/2 verre de vin blanc (j`en mets pas en general)
1cas dhuile







Dans un sauteuse mettre votre poulet avec l`huile ,laisser dorer puis ajouter l`oignon. laisser dorer si ca colle ajouter un peu d`eau . Ajouter votre poivron ,vos champignons ,vos olives . Apres cela ajouter vos tomates avec lail hache . Laissez cuire 20 a 30min a feu doux jusaqu obtention dune sauce epaisse .je ne rajoute pas deau mais on peut le faire .On peut y ajouter le vin blanc aussi .
cest un plat inratable ,tres presentable . A accompagner de tagliatelles fraiches ou de pommes de terre vapeur .

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