Saturday, November 1, 2008

North African carrot salad




North african carrot salad

This recipe is from the eastern part of Algeria and Tunisia as well . It is a very simple recipe and it can make a nice starter .It can be eaten cold or even warm .In Tunisia this salad is known as Oum Houriya ,the carrots are not sliced but pureed .



Carrot salad


Ingredients:

1 lb of carrots
2 spoons of olive oil
one tea spoon of harissa (chili paste) you could use hot salsa intead
salt
peper
2 cloves of garlic
one tea spoon of cumin
one tea spoon of carvi powder
some lemon juice

Cut your carrots into slices and boil them . Add some salt to the water .
Drain them once they are cooked . Put your carrots in salad bowl and add olive oil harissa the cumin and the carvi powder the salt and pepper (to your convenience)then the garlic shopped into small pieces . Add at the end the lemon juice .
you can decorate with black Kalamata olives .

Pour les francophones
Ingredients
1 livre de carottes coupees en rondelles
sel poivre
1cacafe de cumin en poudre
1cac de carvi en poudre
2ou3 gousses dail
2cas dhuile d`olive
le jus dun demi citron
1cac de harissa (si vous voulez que la salade soit piquante)

Mettre les carottes a bouillir .Dans un saldier mettre lecumin ,carvi ,sel poivre harissa huile d`olive citron ail (vous pouvez le reduire en puree si vous preferez) ,melanger le tout puis ajoutez vos carottes .
decorez de quelques feuillesde persil et d`olives noires . cest une salde qui se mange froide ,tiede ou meme chaude ,avous de choisir .

2 comments:

  1. Coucou Lamia
    Merci pour ta visite sur mon blog, je découvre avec plaisir le tien. Et il faudrait que je remette de l'ordre dans mes favoris un de ces jours...C'est une de mes salades préférées mais plutôt écrasée genre ommek houria. Sans indiscrétion, tu es tunisienne? Bises
    Crimetcondiment

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